Skjermfarger
Siden hovedvekten av kommunikasjonen vil være digitale flater, vil RGB-fargene være hovedpaletten for OPFF. Fargene er spreke, har mye liv og energi. De skal kun brukes i 100% og må ikke gjøres transparente eller graderinger. For å se hvilke farger som har god kontrast på hvilke bakgrunner se kategorien “fargekontraster” lenger ned på siden.
Trykkfarger
Hovedfunksjonen til OPFFs fargepalett er å vise energi, liv og kreativitet. På trykk vil fargene naturligvis bli noe svakere og mindre energiske. Fargene “OPFF Signal” og “OPFF Mint” er ikke trykkvennelige finnes derfor kun som digitale farger. De kan trykkes, men da må man bruke Pantones systemfarger. Husk å etterstrebe bærekraft og kvalitet, og der det lar seg gjøre bruk pantonefarger for best mulig gjengivelse og identitet.
Pantone
PMS farger ligger tettest mulig opp til hovedpaletten (RGB) og vil være trygge å bruke med god fargegjengivelse.
CMYK
CMYK-fargene avviker ganske mye fra skjermfargene med mindre metning, og derfor vil de naturligvis opptre med litt mindre bravur. OPFF Signal er fjernet helt fra CMYK-paletten, fordi den er for vanskelig å gjengi, og skal ikke brukes til trykk, med mindre man bruker PMS-farger.
Fargekontraster
Her demonstrerer vi hvilke kontraster fra paletten som er godkjent, og ikke, for universell utforming og WCAG (nivå 2.1 AA)-standard. Disse retningslinjene er viktig å følge på flater som trenger god lesbarhet. Dette er tatt utgangspunkt i RGB-paletten.
Paletten er leken og levende, så man kan gjerne gjøre et poeng ut av å bryte retningslinjene for å f.eks skape mystikk eller spenning. Se eksempler nederst.
Eksempler
Her er noen eksempler på farger fra paletten som fungerer god sammen. Man bør velge fargekombinasjoner utifra hva slags uttrykk man ønsker å oppnå. Noen har tydeligere kontrast enn andre, og dette kan være et fint prinsipp og bruke på noen flater, og bryte på andre flater. Her gjelder det å prøve seg frem og variere.