Kommunikasjon

Kommunikasjonen vår skal være direkte og poengtert på samme måte som den visuelle profilen vår. Det er filmene som skal skinne. Målgruppen vår setter pris på kortfattede og, i noen tilfeller, småkryptiske uttak som gir dem lyst til å finne ut mer. Vi unngår for en hver pris å framstå reklamete og kommersielle. Eksempler på flere flater kommer etter hvert.

Bildeflater

Vi bruker hele formatet, helst med ett bilde. Vi kan til nøds dele formatet i to. Da plasserer vi bildet i toppen eller bunn, og aldri midt på.

Kom bildeflater 1
Kom bildeflater 2

Vi kan til nøds fylle halve flaten, enten oppe eller nede … men aldri midt på

Kom bildeflater 3

Bruk alltid god nok oppløsning ... men korning er bra

Instagram

Instagram er en av OPFF sine aller viktigste markedsføringskanaler. Det er vesentlig at vi er tydelige og gjenkjennelige her. Instagram er visuell først og fremst, og vi må være nøye med at det vi publiserer reflekterer OPFFs identitet og produkt.

Grid

Pass på griden på Instagram. Det er vårt butikkvindu. Tenk på helheten når du planlegger og lager uttak. Husk å velge et frame som passer til grid når du legger ut en film.

Kom intagrid

Instagram, noen visuelle eksempler

Rene bildeposter fra filmer

Vi poster enkelt- eller karusellposter med filmfoto. Her kan vi vurdere å la et bilde gå over to frames hvis det er mulig.
Vi poster ikke filmplakater.

Kom insta post 1

Bildeposter fra filmer med OPFF-profil

For å krydre griden vår og innarbeide den visuelle profilen, legger vi logoen på som et grafisk element på noen bilder. Her kan vi beskjære øyet eller la det gå over flere frames.

I hovedsak bruker vi øyet, men kan også legge på navnetrekket.

Kom insta post 2
Kom insta post 3
Kom insta post 4
Kom insta post 5

Bildeposter med datoer som visuelt element

For å tease festivaldatoene, filmvisninger o.l. skriver vi ut datoer på ensfarget bakgrunn. Svaret på hva datoen viser til kan gis i postetekst eller i de påfølgende bildene i en karusell.

Kom insta dato 1
Kom insta dato 2
Kom insta dato 3

Bildeposter med filmtitler som visuelt element

Vi kan skrive titler i den visuelle profilen, lagt oppå filmbilder, men prioriterer de ovennevnte løsningene.

Kom insta filmtittel 1

Videoposter med filmslipp

Vi poster ikke rene trailere eller promomateriell fra produsenter/distributører.

Vi setter alltid vårt eget OPFF-preg når vi presenterer filmer. Dette gjør vi ved å klippe til eklektiske og usammenhengende bildemontasjer.

Målet er å få mottager til å reagere med "I like it, what is it?" og derfor kan vi ikke gi bort plottet i filmen.

Videoposter til promotering av OPFF

Vi følger samme prinsipp når vi klipper sammen flere filmer for å promotere festivalen: Eklektiske og usammenhengende bildemontasjer som skal få mottager til å reagere med "I like it, what is it".

Vi beholder originallyd, men tar ikke med promoteringselementer (som terningkast, kritikersitater o.l.). Teksting kan inkluderes om det står godt på egen hånd.

Instagram Stories

På Stories følger de samme reglene som de foregående. Vi unngår å bruke GIF’er, geotagger, meningsmålinger, emneknagger og lignende.

Vi legger inn vår egendesignede lenkeknapp dersom vi ønsker å lede trafikk videre, f.eks. til billettkjøp eller filmomtaler.

Vi unngår bruk av Instagrams egne fonter. Hvis vi mot formodning bruker dem, er det den første fonten (fra venstre) som gjelder og kun i hvit eller sort. Skriftstørrelsen bør være beskjeden.

Dersom det er naturlig kan vi nevne folk/samarbeidspartnere (@), men skjuler taggen. Hvis det er et poeng at den skal synes, gjør vi den liten og skriver den ut i font og farge som nevnt over.

Vi poster utfallende bilder/film, altså at de fyller hele skjermen.

Vi reposter ikke storyene til andre, med mindre det er ekstraordinære mentions (f.eks. at Joachim Trier eller Léa Seydoux nevner oss).